Minor Empire - Ruhu Dinlendirelim ..

Uzun zaman sonra yeniden Ruhu Dinlendirelim köşeme geri dönüyorum. Beni eski blogumdan takip edenler bilirler yeni sesler keşfetmeyi çok seviyorum. 

Günümün büyük bir bölümünü toplu taşıma araçlarında ev ve işe gidiş geliş sırasında harcadığım için müzik benim için en büyük nimetlerden bir tanesi :) Bu arada çok fazla ses, çok fazla şarkı keşfettim. Kimi şarkıyı 1 ay aralıksız dinlediğim oldu :) Zaman içerisinde sizlerle de paylaşacağım. 

Bugün ki keşfim Minor Empire. 2010 yılında Toronto Kanada'da kurulan grup Ozan Boz, Özgü Özman, Michael Occhipinti, Chris Gartner, Debashis Sinha, Ismail Hakki Fencioglu, Didem Başar'dan oluşmakta. 

2011 yılında yayınlanan "Second Nature" albümü ile önce Kanada'da büyük bir kitleyi yakalayan grup, aynı yıl Kanada Folk Müzik Ödüllerinde Yılın Dünya Müzik Grubu ödülünü, ardından 2012 yılında Bağımsız Müzik Ödüllerinde Yılın Dünya Müzik Grubu/Sanatçısı ödülünü kazanmış. 


Albüm İçeriği
1. Yüksek Yüksek Tepeler
2. Ozan's Psyche
3. Divane Aşık Gibi
4. Ismail's Spell
5. Bülbülüm Altın Kafeste
6. Zülüf Dökülmüş Yüze
7. Second Nature
8. Haydar Haydar
9. Selim's Anatomy
10. Sen Bu Yaylaları Yaylayamazsın
11. Ismail's Soul
12. Keklik Daglarda Cagılar
13. Dostum Dostum
14. Fırat Türküsü

Bülbülüm Altın Kafeste, Türkçe müzik listemde en az beş sanatçının yorumuyla yer alan şarkılardan bir tanesi. Çok sevdiğim için ara ara yeni yorumlara bakarım. Bugün de bakalım kim söylemiş benim şarkımı derken Minor Empire ile tanıştım. Orijinal bir ses, müzikler dinlendirici. Tüm dünya onları dinlerken biz neden dinlemeyelim dedim. Duymayanlar duysunlar istedim :) 

Müzik bu, bana güzel gelen sizi iğreti edebilir. Her zaman dediğim gibi herkes için bir yerlerde, ruhu dinlendiren bir melodi var. Aramaktan vazgeçmeyin :) 

Sevgilerimle..  


Not : Grubun kendi internet sitesinden konser takvimini takip edebilirsiniz. 

Yorumlar

  1. Ne güzel bir geri dönüş bu :) sayende Minor Empire ile tanıştım bak ve harika geldi bu bana bütün gün dinlerim herhalde :) paylaşımın için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sevgili Alper senin ruhunu dinlendiren sesi bulduk diye kabul ediyorum o zaman :) Yeni seslerle yeniden buluşmak dileğiyle, sevgilerimle..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kitap Okumak Gerek - Şimşek

Kitap Okumak Gerek - Kızlar ve Yıldızlar

Kitap Okumak Gerek : Şimşek - Peyami Safa