Sapık, Katil, Hırsız Bir Toplum Olduk, #Yastayız

Toplumları ayakta tutan bazı temel kurallar kaideler vardır. Yazılı olması şart değildir bu kuralların. Yüzyıllarca toplumu bir araya getiren fertlerin huzur içerisinde yaşamasını sağlar. Her toplumda sapık, katil, hırsız olabilir, vardır da. Bunun nedeni ve nedenleri ders kitaplarına konu olmuş, bilim insanlarının araştırmalarına dayanak oluşturmuştur. Çözüm bulunamadıysa da caydırıcı cezalar ile önüne geçilmeye çalışılmıştır. Her toplumun belirlediği yasalar çerçevesinde belirlenen cezalar, insanları toplum dışı hareketlerden caydırmaya yöneliktir. Hal böyle olunca toplumu oluşturan bireyler her adım attığında korkarak yürümez. Çünkü bilirler ki ortada suç varsa, bunun bir de cezası var. Ve bu ceza, suç işlendikten sonra uygulansa bile, bir sonraki suçun önüne geçecek. 

Ülkemiz pek çok caydırıcı ceza yöntemini tarihsel gelişimi içinde görmüş bir toplumun insanlarından oluşmakta. Farklı dinden ve milletten pek çok insanın yaşadığı güzel ülkemizde, bilinen en adi suçların cezalarının en keskin şekilde verilmesi konusunda toplum olarak hem fikir olduğumuz için mutluyum. Mutsuzluğumun sebebi bu cezaların uygulanma zamanı. 


Günlerdir kulaklarımızda çınlayan bir isim ÖZGECAN. Her anne kendi evladının acısı gibi hissetti, bu güzel kızın acısını. Ben abla olarak, kendi kardeşlerimin yerine koydum. Katili ve tecavüz eden sapık ruh hastası umarım her iki cihanda en ağır şekilde cezasını bulur. 

ÖZGECAN cinayetinin ardından pek çok tecavüz mağduru kadın suskunluğunu bozdu ve kadına yönelik şiddetin altı çizildi. Ardından başka tecavüz olayları duyduk ve yeniden sarsıldık. 


Bir gazeteci, camına kar topu attığı için bir esnaf tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Bu defa kulaklarımızda Cam Parası Candan Daha Kıymetliymiş sözü çınladı. 

Bugün okuduğum haberle artık ne oluyor bu ülkeye dedim ve dayanamadım bir kaç cümle bir şey yazmak istedim. Babası kızını banyo yaparken izleyen komşusunu dövdüğü için ceza aldı ve komşusu serbest bırakıldı yazıyordu haberde. Sapık komşunun ceza alması için o kızcağıza tecavüz etmesi mi gerekiyordu? 

Bu haberi sizinle paylaşmak için haberi ararken Darıca'da lise öğrencisi bir genç kıza erkek arkadaşının fotoğrafları ile şantaj yapıp 5 kişinin tecavüz ettiği ve rehber öğretmeni sayesinde olayın ortaya çıktığını okudum


Daha fazla da haberleri kurcalamak istemiyorum. Haber okumak istemiyorum, çünkü kan kusuyor bütün gazeteler. Sapık, katil, cani, hırsız bir millet olduk. Kız öğrencilerin kısa etek giymesini engellemek için taciz timi oluşturan zihniyetler sapıklığı hortlatıyor. Televizyon kamerası gördüğünde, diğer partilere sataşan siyasetçiler bu ülkede insanları saldırgan hale getiriyor. Hırsızlığı iftira diye bastıranlar suçu normal gösteriyor. Eğer en küçüğünden en büyüğüne kadar bir suç cezasız kalırsa, o ülkede adalete olan inanç yok olur. Adalete olan inanç yok olursa toplum çözülmeye başlar ve ahlaki değerler etkinliğini yitirir. 

Bayrak indirmek, Atatürk büstlerini yıkmak cezasız kaldı. Hırsızlıkların üstü örtüldü. Kültürel ve milli değerlerimiz hiçe sayılıp, geçmişte yaşadığımız acılar, verdiğimiz şehitler unutuldu. Önce milli benliğimizden taviz verdik. Ardından ahlaki benliğimizi yitirdiğimizi film izler gibi izliyoruz. Az önce İzmir'de bir üniversitede PKK lı teröristlerce bir gencin bıçaklanarak öldürüldüğünü izledik haberlerde. 

Demem o ki canlarım; bir evlat kolay yetiştirilmiyor. Yukarıdaki haberlerde bahsi geçen insanların hepsi anne yavrusu. Hepsinin aileleri gözlerinin içine bakarak büyüttü. Partisi, tuttuğu takım, dini, yaşı, cinsiyeti mevzu bahis değil. Bu insanların hepsi insani davranışları hak ediyordu, tıpkı hepimiz gibi.

Ne yapmalı? bilmiyorum. Sadece susmak istemedim. Allah bu acıları yaşayan ailelere sabır versin. Hayatını kaybedenlere Rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Bu vahşette payı olanlar iki cihanda Allah'ın gazabına uğrasın. 

Türk Milletinin başı sağ olsun.. 

Yorumlar

  1. Olduk değil..
    Zaten öyleydik..
    Geçmişe dönüp bir bak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Safransarı o zaman çok sustuk demektir..

      Sil
  2. Cok güzel yazi olmus, ellerine saglik. Amerikada en agir cezalar, ölüm cezasida var, ama hapisler tiklim tiklim dolu. Cezalar bir katili yada tecavüzcüyü engellemiyor, cünki zaten onlar normal bir insan gibi degiller, düsünemiyorlar, yapacaklarini yine yapiyorlar. En iyi sey önlemek.
    Devlet her konuda kontrol altina almali her yeri, örnegin hangi sabikalinin sürdügü bir dolmus acaba diye korkmamak gerekir, devlet otobüsleri olmasi lazim. Güvenlik vs. Ondan haric Kanada hakkinda bir belgesel görmüstüm, hatta Bowling for Columbine miydi tam hatirlamiyorum, ama Amerikada milletin birbirinden ödü koparken, kanadada insanlar evlerini yatarken kilitlemiyorlardi, polis son on yilda bir cinayet olayi oldugunu söylemisti galiba.
    Ve belgeselde incelediler, kanadada yapilan fark neydi?
    Egitim ve televizyonda suc a yönelik seylerin gösterilmemesi önemli konulardan biriydi. Sahsen haber bile izlemekten nefret ediyorum, türkiyede hic iyi birsey kalmamis gibi geliyor, kesin agliyorum mutlaka beni cok sarsan bir haber oluyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aileler çocuklarından bir haber sevgili Viva. Keyifle vurdulu kırdılı filmleri dizileri çocuklarıyla birlikte izliyorlar. Aşk üçgeni gayet normal geliyor olsa gerek çünkü böyle diziler izlenme rekorları kırıyor. Gündemi belirliyor. Okumuyoruz, her şeyin kolayına kaçıyoruz. Kötü olaylarlar yaşanınca ölenin, mağdurun isminin başına # işareti koyup paylaşınca görevimiz sona ermiş gibi geliyor, herkes rahatlıyor daha ne yapayım diye. Ama sonuç olarak bir evlat öldüğü güne kadar kolay yetişmiyor.

      Senin de dediğin gibi sabıkalı insanlar nerelerde çalışmalı ne iş yapmalı dikkat edilmeli. Tecavüz suçluları serbest kalmamalı ki, tecavüze uğrayan korkmadan şikayet edebilsin. Bizim ülkemizde durum öyle bir hale geldi ki tecavüze uğrayan suçlu oluyor. Adam öldüren iyi halden kısa sürede sokağa salınıyor. Durum içler acısı. Ben de senin gibi, görmemek için haber izlememeye çalışıyorum. Ama ateş evimize düşene kadar susarsak, o ateş alevlenip hepimizi içine çekmez mi?

      Ne yapmalı? Bunu biz mi düşünmeliyiz, devlet büyükleri mi? Allah sonumuzu hayır etsin. Sevgilerimle..

      Sil
  3. Aslinda zaten vardi bu katliamlar. Ozgecandan sonra millet ayaklaninca her yerde , buna hapishanelerde dahil , kadin cinayetleri bas gosterdi. En cok ilgimi ceken de uc kisi oldurulmus oldurulme sebebi ise oldurulen kisilerin katilin sevgilisinin kollarini bacaklarini keserek yakmasiymis. Bunun gibi bir suru sey. Secimdendir.

    YanıtlaSil
  4. aaaa blog değişmiş !

    YanıtlaSil
  5. Diyecek o kadar çok şey var ki, bizim artık ciddi bir Ahlak dersine ihtiyacımız var ama din tabanlı değil korkutmadan ve kendi durumuna uydurmadan gerçek bir ahlak dersine ihtiyacımız var. Dindarız, müslümanız ama asıl erdemin günah elinin altındayken bile günaha el sürmemek olduğunu daha anlayamadık, o zaman öyle yapmasaydı da, giyinmeseydi de bakmasaydım, taciz etmeseydim diye bahanelere sığınır olmuşuz :(

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kitap Okumak Gerek - Şimşek

Kitap Okumak Gerek - Kızlar ve Yıldızlar

Kitap Okumak Gerek : Şimşek - Peyami Safa