Bursa Botanik Parkı - Gezi/Yorum

Madem ki çok uzun uzun yazmaya vaktim yok dedim kendi kendime o zaman yakın zamanda keşfettiğim ve her Bursa'ya yolum düştüğünde muhakkak uğrayıp bu mevsim acaba burası ne harikalar yaratıyor diye heveslendiğim Bursa Botanik Parkı'nı sizinle paylaşmak istedim :) 




Yapay göletler, tematik bahçeler, uzun yürüyüş yolları ile benim gibi bitki düşkünü biri için adet bir cennet Bursa Botanik Parkı.


İstanbul'da yaşayıp İstanbul'a hasret olan ve keşfedilmeyi bekleyen uzunca bir listeye sahip olan ben yine de Bursa'da yaşayıp da bu cennete gitmeyenlere şiddetle tavsiye ediyorum.


Bu parkın benim için en cazip tarafı aynı bitki türüne ait pek çok farklı çeşidin görülebilmesi, ağaçların yaşlı olmasından mütevellit formunu tam olarak bulması ve gerçekten de çok bakımlı olduğu için gönül rahatlığı ile bitki keşfine çıkabiliyor olmak diyebilirim.


Son gittiğimde bu çınar ağaçlarının altında yaşlanmak istiyorum diye iç geçirdim, geri dönmek benim için adeta işkence oldu. Sakin bir park, saygılı insanlar, temiz hava, yüzlerce bitki türü, daha ne olsun :)


Tema bahçelerini mutlaka görmelisiniz. Bu mevsimde biraz form kaybetmiş olsa da özellikle ilkbahar ve sonbahar başlangıcı formal ve informal tema bahçeleri için doğru zaman. 







Her gittiğimde şu göletlerin kenarında mutlaka bir gelin damat fotoğraf çekimi oluyor :) Bu arada ben botlarımı çıkarıp umarsızca muhteşem havanın keyfini çıkarıyorum :) 





İstanbul'da alternatif olarak Atatürk Arboretumu, Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi'ne gidebilirsiniz. Ama Bursa'ya yolunuz düşer de bu parka gitmezseniz çok şey kaybedersiniz benden söylemesi :) 






Fotoğraflara bakınca paylaşmak için, tekrar Bursa'ya gitmek istedim. Bursa'ya ve doğaya can katan tüm doğa severlere sevgilerimle.. 

Yorumlar

  1. Yanıtlar
    1. Ne güzel olur. Akşamları trafikle boğuşurken bu da yaşamak mı demekten tükendim artık :(

      Sil
  2. merhabaa myreal de gördüm bloğunuzu takibe aldım banada bekliyorum

    http://misevimm.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen iade-i ziyarete geliyorum hoş geldiniz :)

      Sil
  3. Bursa'nın adı boşuna Yeşil Bursa olmamış. İstanbul'da ama Yıldız Parkı'nı çok severim. Bir de Bakırköy'de Botanik Park yapıldı şimdi. O da çok güzel, gezmeyi, görmeyi, değer vermeyi yeter ki bilelim.
    Bloğunuzu çok beğendim, geçmiş ve gelecek yazılarınızı ilgi ile okuyacağım, emeğinize sağlık. Hemen takibe aldım, ilginizi çekerse benim de şirin bir bloğum var, gelirseniz çok memnun olurum.
    Kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz :) Ben de hemen iade-i ziyarete geliyorum, sevgilerimle :)

      Sil
  4. ahh botanik parklar kendimi en iyi hissettiğim yerlerden. keşke her yer böyle olsa ve keşke bu kadar huzurlu yaşasak :-(
    sizi takibe aldım blog keşif etkinliğinden geldim, iyi ki gelmişim içim açıldı..
    her konuda yazdığım bir yaşam bloğum var. sizi de bloğumda görmekten mutluluk duyarım adaşım :-)
    sevgiler
    http://suichenn.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz,iade-iziyarete geliyorum hemen :) Yeşil bir dünyayı hak ediyoruz hepimiz, her yer böyle olsa keşke haklısınız, neyse ki doğa konusunda artık daha da bilinçleniyoruz tek tesellim bu :) Sevgilerimle..

      Sil
  5. Çok harikaymış burası. teşekkürler paylaşım için.
    belediyeler, hayvanların acı çektiği o iğrenç hayvanat bahçeleri yerine böyle güzel botanik parklar yapsalar ne güzel olurdu..
    selamlar..

    YanıtlaSil
  6. Nerelerdesin?
    umarım bir yaramazlık yoktur.
    selamlar...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kitap Okumak Gerek - Şimşek

Kitap Okumak Gerek - Kızlar ve Yıldızlar

Kitap Okumak Gerek : Şimşek - Peyami Safa