The Fault in Our Stars - Aynı Yıldızın Altında


Bazı filmleri izlerken sanki biri bademciklerinizi sıkıp sıkıp bırakıyor gibi hissedersiniz. Bu filmi izlerken biri benim bademciklerimi sıktı ama bırakmadı :) 

Kanser artık öyle normal bir hastalık gibi geliyor ki çoğumuza, evine girmeyen, bir tanıdığını kanser ile kaybetmeyen azınlığı, mutlu insanlar topluluğu olarak görüyorum. Dedelerim, babaannem, dayım, yengem kansere yenik düşen akrabalarım. Her birinde ayrı bir çeşidi vardı. Her seferinde hasta olan kişiyle beraber vücudumuzun farklı bir yeri sızladı. Allah hiç kimseye bu derdi vermesin ve bu dert ile mücadele edenlere de yardım etsin...İşte bazı şeyleri anlamamızı, empati kurmamızı, hissetmemizi, düşünmemizi sağlayan filmler belki düz bir kurguyla karşımıza çıkıyor olsa bile, insan olduğumuzu hatırlattığı için belki de daha kıymetli oluyor benim gözümde. 

Bu film benim için hüzünlü, acı verici, aynı zamanda yüzümü güldüren, umut veren, bir taraftan ölümü düşündürüp, diğer taraftan yaşama bağlayan, ben öldükten sonra ne olacak ve ölmeden önce ne çok şey yapmam gerekiyor diye sorularla baş başa bırakan ve tekrar üzen, tekrar güldüren, şaşırtan, ağlatan, ağlatırken güldüren bir film. 

Bu film benim ölmeden önce izlenmesi gereken filmler listemin ilk sırasına oturdu diyebilirim :)



Filmin sonu, daha doğrusu son 20 dakikası beni çok şaşırtmakla birlikte, filmden çok etkilendiğimi bir kez de düz bir dille söylemek isterim.

Imdb puanı 8.1 olan film 2014 yapımı. 126 dakika sürmekte, romantik ve dram kategorilerinde yer bulan film, genç yaşta kanser ile tanışan Hazel ve Gus'ın hikayesini anlatmakta. Shailene Woodley (Hazel), Ansel Elgort (Gus), Nat Wolff (Isaac) filmde öne çıkan isimler. Fakat filmi izleyince, garsonundan, sergide gezen sıradan halka kadar bütün karakterler gözünüze hoş gelecektir :) En azından ben bütün kadroyu çok sevdim :) 

John Green'in aynı isimli romanının beyaz perdeye aktarılmış hali olan filmin, en az romanı kadar sevildiğini gördüm google amca sayesinde :) 

Amerikan yapımı filmin orijinal dili doğal olarak İngilizce. Teknik çok fazla detaya girmeyeceğim, IMDB ve Vikipedia da zaten aradığınız tüm detayları bulabilirsiniz. 

Son olarak öyle sahneler var ki böyle tam ağladım ağlayacağım oluyorsunuz, biri bir cümle kuruyor ya yüzünüz gülüyor ya da kahkaha atıyorsunuz :) Bu film duygu karmaşası yaratan ve ne olursa olsun tebessümle bitireceğiniz filmlerden :) 

Yorumlar

  1. yaşamın, sevginin, dostluğun, eğlenmenin, kahkahanın değerini bilememek, yaşayamamak çok kötü bir durum..
    yaşadığımız toplumun zihniyet iklimi de buna pek izin vermiyor. bu anlamda batı toplumları içinde yaşayan insanlar çok daha şanslı sanki..
    filmi ingilizce mi izlediniz? öyle ise bravo size. :) türkçe altyazılısı da var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Batı toplumu ile ilgili bu tarz güzel yorumlar yaparken, kendi toplumumuzu yerin dibine itecek yorumlar yapanlara kızıyorum ben, siz ise cümleyi öyle güzel kuruyorsunuz ki bu tarz kıyaslamalarda tebrik ediyor ve hak veriyorum. "Yaşadığımız toplumun zihniyet iklimi" gerçekten de çok değişken ve bizi olumsuz düşünce ve hislere mahkum ediyor çoğu zaman. Sadece yaşadığımız hayatı zorlaştırmakla kalmıyor, bu yaşam mücadelesinden günün sonunda zaferle eve dönsek bile hissettiğimiz duygu mutluluk olmuyor :) Ben bu cümleden yola çıkıp saatlerce konuşabileceğimi fark ettim şuan :)

      Ne yazık ki alt yazılı izledim. O aşamaya henüz gelemedim ama yakında o da olacak inşallah :) Bu arada filmin Türkçe dublaj ve alt yazılı seçenekleri var internette bilginiz olsun.

      Sil
    2. bilgiler için teşekkürler..filmi not alıyorum sui önerisi olarak.. :)
      accık batı hayranlığı var bende valla.. :) tam anlamıyla dünyayı cennete dönüştürmüşler ama. hayran olmamak mümkün mü ki? tonlarca şey yazılabilir bununla ilgili. ama sadece düzgün işleyen gerçek anlamda demokratik, laik, adaletli bir hukuk düzeni olması bile tek başına hayranlık verici benim için.

      Sil
  2. Hem kitabı hem filmini çok merak ediyordum canım benim uzun zamandır. Filmlerlerle ilişkimi biliyorsun ama bu kış film izlemeye kararlıyım, ilk bunla başlayayım o zaman ben de :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kitap Okumak Gerek - Şimşek

Kitap Okumak Gerek - Kızlar ve Yıldızlar

Kitap Okumak Gerek : Şimşek - Peyami Safa